Steengoed

Keramiek...

Wist je dat keramiek een verzamelnaam is voor alle voorwerpen die van gebakken klei gemaakt zijn.
Het woord keramiek komt van het Griekse woord Keramos, wat ‘drinkvat’ betekent.
Keramiek is dus klei, gebakken in een oven. 

Aardewerk...

Aardewerk is een verzamelnaam voor uit klei gebakken keramiek bij temperaturen tot ongeveer 1100 graden Celsius , zoals vaatwerk, potten, schalen, drinkbekers, kruiken en tegels  Aardewerk is daarmee de minst heet gebakken klei. Het is hard, maar nog wel poreus en het heeft een natuurlijke uitstraling. Het bekendste aardewerk is Terracotta. Terracotta dankt haar naam aan de oranje kleur van de klei waarvan het aardewerk is gemaakt. 

Steengoed

Steengoed wordt op hoge temperatuur gebakken, tussen de 1100 en 1300 graden Celsius. De klei wordt hard, harder dan bij aardewerk, is super sterk, vaatwasbestendig en waterdicht.

Theo Doesborgh & Galerie de Zeemeermin

Met gepaste trots heeft Charlie de eer om de meest mooie, door Theo Doesborgh ambachtelijk vervaardigde koffiekopjes te verkopen. 
Ieder kopje is weer net even anders, geen een hetzelfde, elk kopje is weer speciaal, met veel aandacht en warmte handmatig gemaakt in Theo's eigen Galerie: 
Galerie de Zeemeermin. 
De galerie ligt verscholen in het dal van de Aalsbeek in Steyl, een dorp in de gemeente Venlo (stadsdeel Tegelen) Limburg.
Uiteraard is het mogelijk om kopjes met uw eigen tekst te bestellen. 
Neem hiertoe contact op met Charlie via mail: info@charliescoffee.nl of bel 0616938296
Houd wel rekening met een levertijd van tenminste 3 tot 4 weken. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.