WORKSHOP COFFEE CUPPING (Koffieproeverij)
(Scroll down for English.)

Kosten € 19.50 p/p hier te koop,
of anders te voldoen uiterlijk 2 dagen voor afgesproken tijd/datum in de branderij. 

 Duur 2 uur met een uitloop van 30 min. 

Coffee cuppen ofwel koffie proeven op een professionele manier is cruciaal.
Het maakt dat we gefocust blijven op de kwaliteit van onze koffie.


Tijdens onze 2 uur durende cupping workshop leer je hoe je op een professionele manier koffie proeft, wat 'de korst breken' betekend, je leert waarom je tijdens een cupping juist wel mag slurpen, hoe smaken en aroma's uit koffie optimaal te proeven en te beoordelen.
Daarnaast laten we je zien waar die heerlijk geurende warme koffie vandaan komt.
Van koffieplantje tot koffiemok.

En nog meer extra's : Je maakt kennis met de koffiebrander. Het apparaat bedoelen we dan ;-) want Charlie heb je tegen die tijd al leren kennen.
Je kunt met eigen ogen zien, ruiken, proeven hoe de koffie gebrand wordt. 

Om het geheel nog bijzonderder te maken trakteren wij op een heerlijke punt verse vlaai van de Maastrichtse Patisserie Noblesse Oblige . Helemaal GRATIS,.
En, alsof dat allemaal niet genoeg is, krijg je als BONUS daarbovenop meteen een kijkje achter de schermen.

Deze cupping vindt plaats in onze eigen professionele lokale koffiebranderij waar Charlie nog steeds op ambachtelijk wijze koffie brand, zonder enige hulp van computers om brandcurves o.a. bij te houden.

adres:
gronsvelderweg 19, Eijsden

WORKSHOP COFFEE CUPPING (Coffeetasting)

THE NEXT CUPPING WILL BE ON

Tue 13 June, Wed 14 June, Tue 27 June and Wed 28 June. Starting at 20.00

 

Other dates are possible in consultation for groups of 5 to 12 people.

Costs € 19.50 p/p for sale here, 
 or else to be paid no later than 2 days before the agreed time/date in the store.

Duration 2 hours with a run of 30 min.

Cupping coffee or tasting coffee in a professional manner is crucial.
It keeps us focused on the quality of our coffee.


During our 2-hour cupping workshop you will learn how to taste coffee in a professional way, what 'breaking the crust' means, you will learn why you are allowed to slurp during a cupping, how to optimally taste and assess the flavors and aromas of coffee. .
In addition, we show you where that wonderfully fragrant hot coffee comes from.
From coffee plant to coffee mug.

And even more extras: You get to know the coffee roaster. We mean the device ;-) because you have already got to know Charlie by that time.
You can see, smell and taste with your own eyes how the coffee is roasted.

To make it even more special, we treat you to a delicious slice of fresh flan from the Maastricht Patisserie Noblesse Oblige. Totally free,.
And, as if all that wasn't enough, as a BONUS you immediately get a look behind the scenes.

 

This cupping takes place in our own professional local coffee roaster where Charlie still roasts coffee in the traditional way, without any help from computers to keep track of burning curves, among other things.


address:
Gronsvelderweg 19, Eijsden